Domaine La Soufrandière Pouilly Vinzelles Climat "Les Quarts" Blanc bílé víno

Santé!
Značka: Soufrandière
1 645 Kč / ks 1 359,50 Kč bez DPH
Poslední kus🍷- koupíš pouze na některé z našich poboček.
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

ID RANNÍ ROSA

Nejdřív udeří tvrdostí a kyselinou, je v něm určitá ledovost. Pak dává příslib teplého dne, zahřívá.

Organické (BIO)

Detailní informace

Detailní popis produktu

AROMA 1 - 5 PLNOST 1 - 5 DŘEVO

KDY PÍT 1 hned,

2 potenciál, 3 archiv

aroma3 plnost3 dřevo1 vypij2

 

Pouilly Vinzelles Climat "Les Quarts" [puji vãnzel klima le kár]

Domaine La Soufrandière [domén la sufrandiér]

 

Apelace: AOC Pouilly Vinzelles (region Burgundsko, jižní část, oblast Mâconnais)

Odrůdy: Chardonnay

Přístup k vinohradnictví: BIODYNAMICKÝ

 

 

ID VÍNA: RANNÍ ROSA

Vysvětlení ID:

Nejdřív udeří tvrdostí a kyselinou, je v něm určitá ledovost. Pak dává příslib teplého dne, zahřívá.

 

Popis vína:

Parcela vinice neboli „Climat“ LES QUARTS má nejlepší polohu v apelaci Pouilly-Vinzelles a je reprezentativní parcelou vinařství. Biodynamicky opečovávaná půda je měkká, provzdušněná, voní, je živá. K tomu se přidává téměř magická orientace na jihovýchod a keře Chardonnay staré 45 až 80 let. To vše dohromady dává zrodu skvělému burgundskému vínu: citrusová a minerálně křísná vůně, vyváženost, komplexita a bohatost chutí.

Můžete si ho vychutnat svěží už teď, ale bude vyzrávat až 10 let.

Terroir a výroba:

Terroir Jíl a vápenec, velmi vysoký obsah červeného oxidu železitého. Z nejvyšší a nejkamenitější části «les Quarts». Orientace na východ, jihovýchod. Sklon svahu 20%. Staré keře 45-80 let.

Vinifikace a školení: Ručně sbírané hrozny, lisování celých bobulí. Pouze ambientní kvasinky. 100% vinifikace a zrání v dubových sudech (objem 228 litrů) po dobu 11 měsíců + dalších 6 měsíců v tanku pro přirozenou sedimentaci. Nečiřeno, nefiltrováno.

Doplňkové parametry

Kategorie: víno
Oblast: Burgundsko
Vinohradnictví: Biodynamické
Doména: Domaine La Soufrandière
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: