Domaine Vincent Caille Le Fay d'Homme

Nejprodávanější

1 položek celkem

Cena

12501251
112501251

Značky

Položek k zobrazení: 1
na brehu rhony eshop imgs 8698
Santé!
1 250 Kč / ks

ID ROZCUCHANÉ ODPOLEDNE Opojná svěžest. Vliv oceánu. Rozevláté, vibrující, chladivé.

1518

Vincent Caillé, Le Fay d´Homme [vañsañ kajé, l fej dom]

Kde je najdeme?

Monnières, poblíž Nantes, západní část Loiry

Historie:

Rodinné vinařství s historií 5ti generací. Vincent Caillé převzal vinařství v roce 1986. Je odhodlaný věnovat se hlavně kvalitě.

Zatímco většina pěstitelů v regionu se stále snaží o nízké ceny a velké objemy, Vincent patří do skupiny producentů zaměřených na kvalitu, kteří vyrábějí vynikající vína skutečného charakteru.

Na vinici pracuje organicky od roku 1996.

Oficiální certifikace bio od r. 2007 a biodynamika od 2012 (certifikace Ecocert a Demeter)

Rozloha vinic:

25 ha na území 4 obcí (Monnières, Gorges, Maisdon-sur-Sèvre a Mouzillon)

Apelace:

AOP Muscadet Sèvre et Maine

Zajímavosti:

  • Vincent se velmi tvrdohlavě a vášnivě snaží produkovat Muscadet Sèvre et Maine s vysokým výrazem terroiru. Jak to dělá?
  • Pracuje s odrůdou Muscadet (= Melon de Bourgogne) na různých podložích (gneiss, gabbro a orthogneiss) a snaží se tak o maximální expresivitu odrůdy podle půdy.
  • Je jednou z výjimek vinařů z Nantes, kteří pracují s odrůdou Muscadet organicky.
  • Ve sklepě logicky navazuje na práci ve vinici a vinifikuje tradičním způsobem, aby vína vznikala co nejpřirozeněji. Používá jen původní kvasnice a vína zrají dlouho na jejich kalech. Délka zrání na kalech závisí na stylu vína. Cru Monières St Fiacre a Gorges zrají 30 měsíců.
  • Vína vyzrávají v betonových vejcích. Díky betonu víno „dýchá“ a vejce umožňují neustálou přirozenou cirkulaci vína a kvasnic. Doména se nachází v blízkosti Atlantského oceánu a na vejce tak také působí efekt změn atmosférického tlaku.

 

BETONOVÉ VEJCE – v čem specifické pro výrobu vína? 

Betonová VEJCE jsou velmi drahá. Používají se jako nádoby pro fermentaci nebo zrání vína. Jejich tvar vytváří konvekční proudy, které samovolně mísí mošt při fermentaci, nebo případně jemné kaly s vínem během zrání.

Jako například v doméně Vincent Caillé Le Fay d´Homme. Vincentův Muscadet zraje 10 měsíců na jemných kalech, právě v betonových vejcích umístěných v podzemním sklepě. Doména se nachází v blízkosti Atlantského oceánu a na vejce tak také působí efekt změn atmosférického tlaku.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení