Oranžová vína
I když má oranžové víno své kořeny v Gruzii, kde se vyrábí tisíce let, stále větší oblibu si získává i ve Francii, zejména mezi vinaři, kteří se zaměřují na přirozené a experimentální postupy.
Oranžové víno je bílé víno, které se vyrábí způsobem podobným červenému vínu. Hrozny bílého vína se nechávají kvasit spolu se slupkami, semeny a někdy i stonky, což mu dává výraznou barvu, bohatší strukturu a komplexní chuťové tóny, které nejsou běžné u tradičních bílých vín. Barva vína se může pohybovat od světle žluté přes zlatou až po sytě oranžovou, záleží na délce kontaktu se slupkami.
Značky
Doména?
Oblast
Vinohradnictví
Jemný dotek slupky z hroznů a citrusová textura s dlouhým dozvukem, poctivá šťáva z bioorganicky pěstovaných hroznů pak obohacuje víno osvěžující chutí meruňek a pomerančů.