Značky
Vinohradnictví

ID PROPOJENÍ Vyzrálé třešně, švestky, hořká čokoláda, doutník. Třísloviny jsou hladké a jemné.

ID DOBROKRÁSNÉ Hedvábné, kulaté, i železité a vibrující. Aroma černých třešní.

ID NA TRŮNU Mohutné, intenzivní v barvě i aromatice. Červené ovoce, jahody, ostružiny.

ID RANNÍ ROSA Nejdřív udeří tvrdostí a kyselinou, je v něm určitá ledovost. Pak dává příslib teplého dne, zahřívá.

ID SKRYTÁ ENERGIE Unikátní, mimořádné víno. Pro Montirius je „darem přírody“.

ID PROVENCE V LAHVI Ryzí Gigondas. který na Vás promluví bylinkami z Provence.

ID PROVENCE V LAHVI Ryzí Gigondas. který na Vás promluví bylinkami z Provence.

ID PROVENSÁLSKÝ KŘOVÍ Intenzivní exploze červeného ovoce, bohaté třísloviny, aroma typického provensálského podloží.

ID NA ROVINU Ušlechtilé víno, které zrálo celé dvě zimy v betonovém tanku.

ID TĚŠ SE K archivaci. Jeho minerální „slanost“ se zráním v lahvi ještě zvyšuje.

ID PROVENSÁLSKÁ HYMNA Plné rustikální víno, které po dlouhém zrání v betonových tancích určitě vydrží i další archvivaci.
BIO a ORGANICKÉ VINAŘSTVÍ
Organické vinařství se snaží o podporu biologické rozmanitosti a zdraví půdy. Tím zvyšuje přirozenou odolnost vůči chorobám vinné révy. Odmítá používání umělých hnojiv, fungicidů, herbicidů a pesticidů.
Cílem je obnovit přirozenou rovnováhu vinice.
Také zpracování hroznů a samotná výroba vína je šetrnější, nepoužívá uměle přidávané přísady jako šlechtěné kvasinky, enzymy a další stabilizační látky. Do vína je přidáváno menší množství SO2.
BIO vína často překvapují díky své rozmanitosti aromat a chutí v souladu s jejich původem a půdou - odráží lépe jejich terroir.