Značky
Vinohradnictví

ID DOBROKRÁSNÉ Hedvábné, kulaté, i železité a vibrující. Aroma černých třešní.

ID NA TRŮNU Mohutné, intenzivní v barvě i aromatice. Červené ovoce, jahody, ostružiny.

ID SKRYTÁ ENERGIE Unikátní, mimořádné víno. Pro Montirius je „darem přírody“.

ID PROVENCE V LAHVI Ryzí Gigondas. který na Vás promluví bylinkami z Provence.

ID PROVENCE V LAHVI Ryzí Gigondas. který na Vás promluví bylinkami z Provence.

ID PROVENSÁLSKÝ KŘOVÍ Intenzivní exploze červeného ovoce, bohaté třísloviny, aroma typického provensálského podloží.

ID NA ROVINU Ušlechtilé víno, které zrálo celé dvě zimy v betonovém tanku.

ID TĚŠ SE K archivaci. Jeho minerální „slanost“ se zráním v lahvi ještě zvyšuje.
BIODYNAMICKÉ VINAŘSTVÍ
Biodynamické vinařství je založeno na díle Rudolfa Steinera a Marie Thunové. Zahrnuje organické postupy, ale navíc také filozofii a kosmologii. Půda vinice je považována za součást propojeného systému s planetou Zemí, vzduchem a jinými planetami. Biodynamici přizpůsobují své postupy pěstování hroznů shodám s cykly planet, měsíce a hvězd.
K hnojení půdy, léčbě chorob a odpuzování škůdců jsou používány speciální homeopatické preparáty.
Nejběžnější cerfifikace pro pěstitele biodynamických hroznů je Demeter.
K biodynamickému vinařství se pojí dva hlavní certifikáty: Biodyvin a Demeter.
Biodyvin
je dalším krokem v certifikaci od organického certifikátu AB Agriculture Biologique. Pro získání certifikace Biodyvin je vyžadován certifikát AB.
Demeter
Druhým biodynamickým certifikátem je švýcarský certifikační systém Demeter, který by se dal nazvat „originální“ biodynamický certifikát. Znamená také další krok nad organickým vinařstvím. Nicméně jeho certifikace není založena na certifikátu AB, ale na certifikačním procesu stanoveném organizací Demeter.