biodynamické
Nejprodávanější
ID V ROUŠE BURGUNDSKÉM
Kulaté, tělnaté z vyšších kruhů.... napodobenina burgundy.
1350
ID SAMI MÁME MÁLO
Tak skvostné a vybalancované, že se nám ho nechce dát.
1362
ID ARISTOKRATICKÁ KREV
Linka na váženost jednoho z předků. Noblesa v chuti.
1361
ID PŘÍLIV ODLIV
Lehké víno s výraznou minerální až slanou dochutí - přenese vás na břeh moře.
373
ID NIC NEŽ RÉVA
Pro nejčistší vyjádření aromat hroznů, víno nezraje na dřevě, ale v betonových tancích.
960
ID NIC NEŽ RÉVA
Pro nejčistší vyjádření aromat hroznů, víno nezraje na dřevě, ale v betonových tancích.
1351
Vlajková loď biodynamického vinařství Montirius. Toto víno potěší skvostnou plností a harmonií.
170
ID PROVENCE V LAHVI
Ryzí Gigondas. který na Vás promluví bylinkami z Provence.
173
ID PROVENCE V LAHVI
Ryzí Gigondas. který na Vás promluví bylinkami z Provence.
1348
ID PROVENSÁLSKÝ KŘOVÍ
Víno z typického podloží jižní Francie s nizkým porostem provensálských bylin.
176
ID PROVENSÁLSKÝ KŘOVÍ
Víno z typického podloží jižní Francie s nízkým porostem provensálských bylin.
1349
Ušlechtilé víno, které zrálo celé dvě zimy v betonovém tanku.
179
Ušlechtilé víno, které zrálo celé dvě zimy v betonovém tanku.
1347
Už podle názvu tohoto vína se dá tušit, že se projevuje svěžími, ale ušlechtilými minerálními tóny.
167
Elegantní s výraznou vůní fialek.
1355
ID MOMENT PŘEKVAPENÍ
Chuť elegantní, "smraďoch" termál, výrazná aromatika - nos rustikál.
998
ID DEKADENTNĚ SVĚŽOPLNÉ
Svěžest Muscadetu, zaoblenost kvasinek "sur Lie" - nevšední tandem.
1354
ID ROZCUCHANÉ ODPOLEDNE
Opojná svěžest. Vliv oceánu. Rozevláté, vibrující, chladivé.
1518
ID VIŠŇOVÝ SAD
Výrazný višňový tón. Šťavnatost.
1352
ID ŠAMPAGNE BEZ BUBLIN
Minelárností připomínající šampáň.
1353
ID V KAŠMÍRU
Kulaté, přítulné, objímající, mastnější struktura...
1184
BIODYNAMICKÉ VINAŘSTVÍ
Biodynamické vinařství je založeno na díle Rudolfa Steinera a Marie Thunové. Zahrnuje organické postupy, ale navíc také filozofii a kosmologii. Půda vinice je považována za součást propojeného systému s planetou Zemí, vzduchem a jinými planetami. Biodynamici přizpůsobují své postupy pěstování hroznů shodám s cykly planet, měsíce a hvězd.
K hnojení půdy, léčbě chorob a odpuzování škůdců jsou používány speciální homeopatické preparáty.
Nejběžnější cerfifikace pro pěstitele biodynamických hroznů je Demeter.
K biodynamickému vinařství se pojí dva hlavní certifikáty: Biodyvin a Demeter.

Biodyvin
je dalším krokem v certifikaci od organického certifikátu AB Agriculture Biologique. Pro získání certifikace Biodyvin je vyžadován certifikát AB.
Demeter
Druhým biodynamickým certifikátem je švýcarský certifikační systém Demeter, který by se dal nazvat „originální“ biodynamický certifikát. Znamená také další krok nad organickým vinařstvím. Nicméně jeho certifikace není založena na certifikátu AB, ale na certifikačním procesu stanoveném organizací Demeter.