biodynamické
Nejprodávanější
Značky
Plnost
Vinohradnictví
Mohutné, intenzivní v barvě i aromatice. Červené ovoce, jahody, ostružiny.
Výjimečné v mnoha směrech – ve své vyrovnanosti, struktuře, komplexní vůni, kořenitosti, kulatosti a eleganci.
Opulentní a jemné zároveň. Krásně plná barva, černé ovoce, provensálské byliny, lékořice, fialky.
Opulentní a jemné zároveň. Krásně plná barva, černé ovoce, provensálské byliny, lékořice, fialky.
Aroma i chuť bílých květů a medu. Má dlouhou dochuť, ve které se rozvíjejí minerální, až slané tóny.
BIODYNAMICKÉ VINAŘSTVÍ
Biodynamické vinařství je založeno na díle Rudolfa Steinera a Marie Thunové. Zahrnuje organické postupy, ale navíc také filozofii a kosmologii. Půda vinice je považována za součást propojeného systému s planetou Zemí, vzduchem a jinými planetami. Biodynamici přizpůsobují své postupy pěstování hroznů shodám s cykly planet, měsíce a hvězd.
K hnojení půdy, léčbě chorob a odpuzování škůdců jsou používány speciální homeopatické preparáty.
Nejběžnější cerfifikace pro pěstitele biodynamických hroznů je Demeter.
K biodynamickému vinařství se pojí dva hlavní certifikáty: Biodyvin a Demeter.
Biodyvin
je dalším krokem v certifikaci od organického certifikátu AB Agriculture Biologique. Pro získání certifikace Biodyvin je vyžadován certifikát AB.
Demeter
Druhým biodynamickým certifikátem je švýcarský certifikační systém Demeter, který by se dal nazvat „originální“ biodynamický certifikát. Znamená také další krok nad organickým vinařstvím. Nicméně jeho certifikace není založena na certifikátu AB, ale na certifikačním procesu stanoveném organizací Demeter.