Objednávky, které přijmeme a jsou uhrazeny do 11,00 hodin expedujeme ještě v ten samý den. Vyčkejte prosím na informace od přepravní společnosti. Pokud jste zvolili osobní vyzvednutí na některé z našich poboček - vyčkejte na informační e-mail.

Dámské vinařství

Domaine la Rocalière – vinařství, kde vše řídí ženy To, že ženy víno nejen rády pijí, ale v oboru vinařství jsou i takové, které dosáhly velkých úspěchů jako sommelierky nebo vinařky, už asi nikoho nepřekvapí. Jsou i vinařství, kde vše řídí jedna nebo více žen a výsledkem jsou báječná vína, která se těší oblíbenosti i respektu nejen milovníků vín, ale také kolegů z oboru i daleko za hranicemi regionu, v němž svá vína produkují. Jedním takovým vinařstvím je Domaine la Rocaliére, které řídí sestry Séverine Lemoin a Mélanie Borrely. Vinařství se nachází v těsném sousedství města Tavel, podle kterého se jmenuje jedno z Cru, tedy nejvyšší apelační označení vín, v oblasti Jižní Rhôny, kde zároveň hospodaří na 20 hektarech vlastních vinic. Dalších 20 hektarů vinohradů vlastní v okolí obce Lirac, tedy dalšího Cru. Zbylých několik hektarů půdy, kde pěstují vlastní vinnou révu se nachází v okolí městečka Pujaut. Odtud produkují Vin de France. Průměrný věk keřů ve viních je 30 let. Domaine la Rocalére je rodinný podnik, který zakládal Jacques Borrely a manželé Bernard a Armans Mabyovi, kteří jsou dnes již na zaslouženém odpočinku. Jacques vládu nad vinařstvím předal svým dvěma dcerám Séverine a Mélanie v roce 2009 a už o dva roky později sestry získaly certifikát ekologického zemědělství. Ve vinařství je kladen důraz na zachování přírodní rozmanitosti, citlivou péči o půdu a vinnou révu, a šetrný proces výroby vína. V průběhu celého roku zaměstnávají stálé sezónní pracovníky, kteří už dobře znají jejich nároky na kvalitu a péči, takže obě sestry se mohou plně věnovat své práci. Séverine se stará o hospodaření na vinících a produkci vín ve sklepě. Mélanie dohlíží na zbylý chod vinařství a prodej vín. Ve sklepě, který byl postaven v roce 1995, využívají jednoduché technologie spolu s moderními postupy výroby a tradičními zásahy během vinifikace. Pro lisování hroznů používají šetrný pneumatický lis, k vinifikaci nerezové tanky a k zrání tradiční betonové tanky. Každá odrůda je vinifikována odděleně i podle toho, z jakého místa ve vinohradu pochází. Obě dámy totiž dobře ví, že hrozny z každé jejich vinice si zaslouží, aby dostaly možnost se projevit v té nejpřirozenější podobě a formě. Díky tomu produkují fenomenální čistá vína, která perfektně zrcadlí charakter terroir, z něhož pochází. Nabídku jejich vín naleznete v našem e-shopu ZDE nebo je můžete ochutnat v našich vinných barech Na břehu Rhôny. #profil #vinařství #Vinaři

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: