Organická (BIO) vína
Organická či BIO vína z Francie odrážejí skutečnou povahu terroiru, z něhož pocházejí. Díky tomu, že hrozny nejsou zatíženy chemikáliemi, si víno zachovává čistší a autentickou chuť, která dokonale vyjadřuje charakter daného regionu.
Pěstování organických hroznů minimalizuje negativní dopady na životní prostředí. Organické vinohradnictví podporuje biodiverzitu, zdraví půdy a udržitelné zemědělské postupy, které jsou šetrné k přírodě.
Pro ty, kteří dbají na své zdraví, jsou organická vína atraktivní volbou.
BIO a ORGANICKÉ VINAŘSTVÍ
Organické vinařství se snaží o podporu biologické rozmanitosti a zdraví půdy. Tím zvyšuje přirozenou odolnost vůči chorobám vinné révy. Odmítá používání umělých hnojiv, fungicidů, herbicidů a pesticidů.
Cílem je obnovit přirozenou rovnováhu vinice.
Také zpracování hroznů a samotná výroba vína je šetrnější, nepoužívá uměle přidávané přísady jako šlechtěné kvasinky, enzymy a další stabilizační látky. Do vína je přidáváno menší množství SO2.
BIO vína často překvapují díky své rozmanitosti aromat a chutí v souladu s jejich původem a půdou - odráží lépe jejich terroir.